Beluister vanavond eenmalig hoorspel De Aanslag

0

Vanavond stond De Aanslag op het programma in DeLaMar Theater als onderdeel van Theater Na de Dam. Vanwege de coronamaatregelen kan de voorstelling echter niet plaatsvinden. Het toneelstuk is nu omgetoverd tot een hoorspel, dat vanavond eenmalig tot beluisteren is op NPO Radio 5.

Nu Nederland dit jaar 75 jaar vrijheid viert, is De Aanslag actueler dan ooit. Het toneelstuk moest en zou doorgang vinden. En zo geschiedde. Harry Mullischs De Aanslag is omgeschreven tot hoorspel dat vanavond te beluisteren is in het NPO Radio 5-programma Volgspot.

Voor de productie van het hoorspel sloegen Bos Theaterproducties, DeLaMar Theater en Volgspot de handen ineen. Op de planken van het DeLaMar Theater is met acteurs Victor Löw, Henriëtte Tol, Peter Bolhuis, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk een speciale hoorspelversie van De Aanslag opgenomen.

Volgspot blij met hoorspel De Aanslag

Astrid de Jong, presentator van Volgspot, is blij met het eindresultaat: “De Aanslag is al tientallen jaren een bijzonder boek over de oorlog, waarin ook veel menselijke thema’s aan bod komen. Wij zijn vereerd dat we op zo’n bijzondere dag deze toneelbewerking mogen uitzenden, en dan ook nog eens in de legendarische radiovorm van het hoorspel.”

De hoorspelvariant van De Aanslag is vanavond (4 mei) om 20:30 uur te horen bij Volgspot op NPO Radio 5. Het programma wordt voorafgegaan door een interview met regisseur Ursul de Geer.

Foto: © Truus van Gog en Geert Gratama

Share.