Oudejaarsconference 2020 is de laatste voor Youp van ’t Hek

0

De oudejaarsconference van 2020 wordt de allerlaatste voor cabaretier Youp van ’t Hek. Dat vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. Daarnaast overweegt de 65-jarige cabaretier om over 5 afscheid te nemen van het theater. ‘Wat ik per se niet wil is een filmpje op sociale media waarop ik op een braderie achterover kukel. En iedereen zegt: ach, god… En dat je dan, ontzettend lief, een afscheidstournee aankondigt.’

Youp is natuurlijk nog steeds ontzettend populair bij het publiek en nog scherp van geest. Maar toch wil hij op tijd een einde aan zijn carrière breien. ‘Ik denk aan Wim Kan die veel eerder had moeten stoppen. Aan Toon Hermans die in zijn nadagen niet mocht weten of de zaal was uitverkocht… In Olympia in Parijs zag ik Charles Aznavour. Die moest zelfs het woordje She van de autocue zingen. De man had geen idee wie hij was, wat hij deed.

Na de oudejaarsconference maakt hij sowieso nog een nieuw cabaret programma. Hoeveel er daarna komen weet hij nog niet precies. Verder blijft Youp echter heel stellig: zijn tiende oudejaarsconference is zijn laatste.

Momenteel reist Youp natuurlijk ook langs de theaters van Nederland. Zijn huidige programma Met de kennis van nu, draait als vanouds.

Share.